Hasta Alımı Hakkında

ORTODONTİ HASTALARININ DİKKATİNE !...

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

ORTODONTİ ANABİLİM DALI

HASTA BİLGİLENDİRME SERVİSİNE HOŞGELDİNİZ.

HASTA ALIMIMIZ KAPANMIŞTIR.

ORTODONTİ DOKTORA ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİ AMACIYLA,

ÖĞRENCİLERİMİZİN İHTİYACI OLAN ÖZELLİK VE SAYIDAKİ HASTA ALIMI YAPILMIŞ VE HASTA ALIMI KAPATILMIŞTIR.

BİR SONRAKİ HASTA ALIMI YİNE BU SAYFADAN BİLDİRİLECEKTİR.

ORTODONTİK TEDAVİYE KAYIT-KABUL İŞLEMİ İÇİN

İLK ŞARTIMIZ;

TEDAVİ EDİLMEMİŞ ÇÜRÜK DİŞLERİN BULUNMAMASI VE

AĞIZ BAKIMININ KUSURSUZ OLMASIDIR.

“ORTODONTİK TEDAVİYE KAYIT-KABUL MUAYENESİ  VE

SIRA KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN”

KLİNİĞİMİZE BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR.

BU MESAJI    0(312)  203 43 19 numaralı  telefondan da dinleyebilirsiniz.

KLİNİĞİMİZE GÖSTERDİĞİNİZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDERİZ.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORTODONTİ ANABİLİM DALI HASTA KABUL KOŞULLARI

1) Kliniğimizde ortodontik tedaviye kabul edilmek üzere hasta seçimi bilimsel araştırma ve doktora öğrencilerimizin eğitimi amacıyla yapılmakta olup değişik türdeki ortodontik bozuklukların tedavilerini uygulamak suretiyle toplumumuza ve diğer meslektaşlarımıza örnek olmak, kliniğimizde verilen doktora/uzmanlık eğitimini en başarılı ve verimli şekilde sürdürmek gibi bir sorumluluk yüklenmekteyiz. Eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetlerimiz nedeniyle değişik türdeki ortodontik bozuklukların tedavilerini uygulama şansımızı kaybetmemek için değişik türdeki bozukluğa sahip hastaları seçmekteyiz.

2) Kliniğimizde ortodontik tedavi yaptırmak isteyen hasta adaylarının ağız bakım ve sağlığı titizlikle incelenmekte ve uygun koşulları sağlayan hasta adaylarının kayıt-kabul işlemi yapılmakta; bu hastalardan radyografik kayıtlar ve üst/alt dişlerin ölçüleri ve üç boyutlu modelleri alınarak takip dönemi başlatılmaktadır.

3) Bu takip dönemi sonuna doğru kayıt-kabul işlemi yapılan hasta yazılı davetiyeyle kliniğimize tekrar çağırılmakta ve bu randevuda da ağız bakım ve sağlığı titizlikle incelenerek uygun koşulları sağlayan hastaların ortodontik tedavilerinden sorumlu olacak doktor belirlenmektedir. Ağız bakım ve sağlığı bakımından uygun koşulları sağlamayan hasta adaylarının kayıtları iptal edilmekte ve bir daha kliniğimizde tedavi şansı bulamamaktadırlar. Dolayısıyla bu konuda özen gösterilmesi gereklidir.

4) Hastaya ait olacak tedavi masrafları (Hastanın ödemesi gereken ücretler) :

• Onsekiz yaşına girmiş hastaların ortodontik tedavi ücretleri Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından karşılanmamaktadır.

• Ortodontik tedavide kullanılacak olan tüm malzemeler

• Üç boyutlu üst ve alt dişlere ait model

• Takip, tedavi ve tedavi sonrası takip süresince alınan radyografik kayıtlar (SGK tarafından yanlız 2 defa ödeme yapılmaktadır. Anabilim dalı kliniğimizin eğitim ve araştırma uygulamaları, ortodontik tedavi öncesi ve sonrası takip ve tedavi süresince en az 5 defa radyografik kayıt alınmasını gerektirmektedir.)

• Ortodontik tedavi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmeyen kalemler

• Tedavi planlamasının gerektirdiği durumlarda detaylı görüntüleme yöntemleri (CT) ve 3-boyutlu model

Değerli Hasta Adayımız  ya da Velisi,

• Çocuğunuzun ya da kendi ortodontik tedaviniz için kliniğimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
  • Kliniğimizde ortodontik tedaviye kabul edilmek üzere hasta seçimini hepsi Diş Hekimi olandoktora öğrencilerimizin eğitimi amacıyla yapmaktayız.
  • Doktora öğrencilerimizin değişik türdeki ortodontik bozuklukların tedavilerini uygulayıp öğrenebilmeleri için değişik tür ortodontik bozukluğa sahip hastaları seçmek zorundayız.
  • Aynı tür ortodontik bozukluğa sahip hastaları seçip hasta kontenjanımızı doldurduğumuzda diğer tür ortodontik bozuklukları seçme şansımız kalmamaktadır. Bu durumda, doktora öğrencilerimizin değişik tür ortodontik bozuklukların tedavilerini uygulayıp öğrenme hakkı ellerinden alınmış olmaktadır.
  •  Ortodontik tedavide çok önemli bir konu da şudur; ortodontik tedaviye seçilecek hastanınağız temizliğinde eksiklik ve diş çürüğü varsa bu durum hastanın yaşına yakın bir sürede oluşmuş demektir ve bir gün içerisinde düzeltilse bile birkaç ay içerisinde aynı duruma gelmektedir. Böyle bir hastanın ortodontik tedavisine başlanıldığında  tam anlamıyla “Kaş yapalım derken göz çıkarılmakta” ve hasta çok daha büyük zararlar görmektedir. Bu nedenle lütfen bu eksikliği bir iki haftada tamamlayıp tekrar gelmeyiniz; en azından birkaç aylık zamana bırakıp ağız bakımı ve sağlığında gerçek bir iyileşmeyi bekleyiniz ve şu andaki hasta alımında kabul edilme konusunda ısrarcı olmayınız. Bu nedenle ilk muayenesi sırasında ağız-diş bakımı ve sağlığında eksiklik ve diş çürüğü bulunan bir hastanın, en az =6(Altı) ay geçmeden sonraki muayenesi yapılmayacak ve hasta alımına kabul edilmeyecektir.
  • Lütfen bu önerilerimizi dikkate alınız, ısrarcı olmayınız ki hasta kontenjanımızı doldurmayınız ve bundan sonraki aylarda çok daha sık ve kısa aralıklarla hasta seçimi yapabilmek ve size daha iyi hizmet sunabilmek için bize fırsat veriniz.
  • Anlayışınız için çok teşekkür ederiz. Bundan sonraki hasta alımları ile ilgili  güncel bilgileri internet sitemizden ve (312)203 43 19 no.lu  hasta bilgilendirme servisinden otomatik mesaj (telesekreter servisi) olarak alabilirsiniz.

G.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi

Ortodonti Anabilim Dalı Başkanlığı